Quantcast
Channel:
Viewing all 489 articles
Browse latest View live

Premiera Giselle

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la premiera spectacolului Giselle, balet romantic în două acte, muzica de Adolphe Charles Adam, libretul de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Théophile Gautier, coregrafia clasică rusă adaptată de Mihail Motovilov.

Reprezentațiile vor avea loc pe 13 și 16 martie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași. Ambele spectacole sunt considerate premiere, întrucât pe scena vor evolua distribuții diferite.

Dirijor 13 martie 2013 Gabriel Bebeșelea.

Dirijor 16 martie 2013 Adrian Morar (Opera Națională Cluj Napoca).

Maeștri balet: Mihail Motovilov, Dorina Cotorobai și Sergiu Cotorobai.

Costume: Maria Rodica Eșanu.

Decor: Cătălin Târziu. (mai mult…)


Troienele revin pe scena Operei ieșene

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Troienele, parte din Trilogia antică, după Euripide, în regia maestrului Andrei Șerban.
“Dintre toate montările Trilogia antică ocupă un loc aparte. Troienele reprezintă cel mai elocvent fragment al acestei capodopere compusă în colaborare cu Liz Swados cu aproape 40 de ani în urmă.
Spectacolul este dedicat memoriei doamnei Ellen Stewart, fondatoarea teatrului La Mama din New York, acolo unde a fost creat inițial. Fără curajul, determinarea și suportul ei, acest proiect nu ar fi existat și evident, nu ar fi ajuns să circule în toată lumea, ajungând acum la Opera Națională Română Iași. Pentru toți cântăreții, cât și pentru spectatori, doresc ca această ocazie să ramână unică, demonstrând prin intermediul ritmului forța tragediei grecești și mesajul ei universal.” Andrei Șerban (mai mult…)

Sfânta Liturghie Arhierească

$
0
0

Corul O.N.R.I. a fost invitat în prima duminică a Postului Mare, Duminica Ortodoxiei, de la 09.30, la Catedrala Mitropolitană, să dea răspunsurile la slujba Sfintei Liturghii oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul  Moldovei și Bucovinei,

Dirijor cor – Manuel Giugula

“Este o onoare sa dăm curs invitației Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ca urmare a celor două concerte susținute deja de corul de barbați al instiuției noastre cu ocazia Duminicii Pogorârii Sfântului Duh și a hramului Sf. Cuv. Parascheva. Slujba va fi cu atât mai inedită întrucât va fi oficiată de Mitropolitul Teofan, iar răspunsurile vor fi date de întregul cor al O.N.R.I. ” (Manuel Giugula)

Intrarea este liberă.

D’ale Carnavalului

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul D’ale Carnavalului, în regia maestrului Ioan Tugearu, duminică, 31 martie 2013, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Ioan Tugearu este un artist cu un palmares uluitor, răsplătit de două ori cu Premiul Uniunii Interpreților, Coregrafilor și Criticilor Muzicali, fost prim balerin al Operei Naționale din București și fost director al Centrului Național al Dansului, iar din 2003, profesor la Universitatea de Științe și Arte „Gheorghe Cristea” din București. „Montez spectacole de balet de 25 de ani, dar ce se întâmplă acum este o premieră și pentru mine: sunt supus unei presiuni extraordinare, pentru că dansatorii trebuie să și vorbească. (mai mult…)

Premiera Sunetul muzicii

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la premierele spectacolului Sunetul muzicii, de Richard Rodgers, versuri de Oscar Hammerstein II, libretul de Howard Lindsay și Russel Crouse, miercuri, 3 aprilie 2013 și vineri, 5 aprilie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Ambele reprezentații sunt considerate premiere, întrucât pe scena vor evolua distribuții diferite.

Dirijor: Mircea Holiartoc (Teatrul Muzical “Nae Leonard” Galați)

Regia: Mihaela Bogdan (Opera Națională Română Cluj-Napoca)

Scenografia: Valentin Codoiu (Opera Națională Română Cluj-Napoca)

Coregrafia: Edi Stancu și Andra Gheorghe (București) (mai mult…)

O „Cântare a cântărilor” înaintea Sfintelor Sărbători de Paști

$
0
0

În perioada 18-22 aprilie, înaintea Sfintelor Sărbători de Paști, va avea loc, în premieră în România, turneul corului Catedralei Sfântul Isaak din Sankt-Petersburg, dirijat de Maestrul Lev Dunaev și avându-l ca solist, într-o participare extraordinară, pe basul Denis Sedov.

Turneul va cuprinde trei concerte: la Timișoara, joi, 18 aprilie 2013, la Filarmonica „Banatul”, la Iași, sâmbătă, 20 aprilie 2013, la Opera Națională Română Iași și la București, luni, 22 aprilie 2013, la Ateneul Român.
În program sunt cuprinse lucrări clasice de muzică sacră, semnate de P.I. Ceaikovski, Serghei Rahmaninov Dimitri Bortnianski, Dobri Hristov, Pavel Cesnokov, Pavel Tolsteakov și muzică tradițională rusă. (mai mult…)

Soprana Marina Krilovici invitată la Opera Națională Română Iași

$
0
0

Avem deosebita onoare de a o avea invitată pe marea soprană Marina Krilovici. Domnia sa se va ocupa de instruirea vocală a soliștilor O.N.R.I. distribuiți în spectacolul Aida, de Giuseppe Verdi, cărora li se vor alătura și alți artiști lirici ai colectivului.

Timp de peste o săptămână, aproape douăzeci de interpreți ai Operei ieșene se vor bucura de prețioasa îndrumare a cunoscutei artiste, care a sosit special la Iași pentru a împărtăși din vasta sa experiență de scenă.

Premierele spectacolului Aida, de Giuseppe Verdi, joi, 25 aprilie 2013 și duminică, 28 aprilie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Ambele reprezentații sunt considerate premiere, întrucât pe scena vor evolua distribuții diferite. (mai mult…)

Premieră AIDA, de Giuseppe Verdi

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la premierele spectacolului Aida, de Giuseppe Verdi, joi, 25 aprilie 2013 și duminică, 28 aprilie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Ambele reprezentații sunt considerate premiere, întrucât pe scena vor evolua distribuții diferite.

După o absență de 9 ani, capodoperă a repertoriului liric mondial, opera Aida revine pe scena O.N.R.I. în an aniversar Verdi, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, regia aparținându-i maestrului András Kürthy (Ungaria). Decorul spectacolului este realizat de Laszlo Szekely (Ungaria), costumele poartă semnătura Zsuzsanna Kiss (Ungaria), iar coregrafia este realizată de Adrian Mureșan (Opera Maghiară Cluj-Napoca).

Dirijor cor: Manuel Giugula (mai mult…)


Spectacolele O.N.R.I. Mai 2013

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită în luna mai 2013 la următoarele spectacole:
Sunetul muzicii, Richard Rodgers
9 mai 2013
Dirijor Gabriel Bebeșelea
Regizor Mihaela Bogdan
Detalii aici.
Prețul unui bilet este de 20 lei (balcon), 30 lei (stal), 50 lei (loja).

Don Giovanni, Wolfgang Amadeus Mozart
17 mai 2013
Dirijor Gabriel Bebeșelea
Regizor Beatrice Rancea
Detalii aici.
Prețul unui bilet este de 20 lei (balcon), 30 lei (stal), 50 lei (loja).

Indiile galante, Jean Philippe Rameau
22 mai 2013
Dirijor Gabriel Bebeșelea
Regizor Andrei Șerban
Detalii aici.
Prețul unui bilet este de 20 lei (balcon), 30 lei (stal), 50 lei (loja).

D’ale carnavalului
26 mai 2013
Regia și coregrafia Ioan Tugearu
Detalii aici.
Prețul unui bilet este de 10 lei (balcon), 20 lei (stal), 40 lei (loja).
Vă anunțăm că Agenția Operei este închisă în perioada 1 – 6 mai 2013. Biletele vor putea fi achiziționate începând cu data de 7 mai 2013.
Telefon 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro
Sărbători fericite!


Don Giovanni revine pe scena Operei ieșene

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă anunță că luna mai este dedicată tinerilor artiști, aceștia debutând sau interpretând diferite roluri în spectacole precum Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart (17 mai 2013), Les Indes galantes de Jean Philippe Rameau (22 mai 2013) și D’ale carnavalului în regia și coregrafia lui Ioan Tugearu (26 mai 2013).
Alexandru Savin, Lucian Dolhăscu, Andreea Chinez, Alice Todică, Daniel Mateianu, Victor Zaharia, Angelica Mecu Solomon sunt doar câțiva dintre artiștii lirici din corul O.N.R.I. care vor interpreta diferite roluri în operele menționate mai sus, alături de îndrăgiții soliști Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată, Mihaela Grăjdeanu, Cristina Grigoraș, Andrei Fermeșanu, Jean Kristof Bouton, Adrian Ionescu.
Astfel, vineri, 17 mai 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași vă invităm la opera Don Giovanni (mai mult…)

Les Indes galantes, de Jean-Philippe Rameau

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la opera-balet Les Indes galantes de Jean-Philippe Rameau, miercuri, 22 mai 2013, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Dirijor – Gabriel Bebeșelea.

Spectacolul a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, fiind montat pentru prima dată în România de renumitul regizor Andrei Șerban. Toate reprezentațiile de până acum s-au jucat cu casa închisă.

În acest peisaj frământat al vieții, în care invidia, frustrarea, resentimentul alcătuiesc regula, o opera barocă necunoscută nu face decât să ne bucure. În primul rând muzica lui Rameau este frumoasă, sinceră, pură. Ascultând-o ai impresia că respiri aerul de superioară, detașată, olimpiană indiferență față de mizeriile clipei. Subiectul e dragostea, sau mai precis căutarea ei în diverse locuri exotice, pe țărmuri imaginare, unde nu există frustrare, ură și niciunul din sentimentele negative cu care ne confruntăm zilnic. Această muzică ne face să pașim senin peste toate aceste adversități. Prin intermdiul cântecului și al dansului, trăim cu toții câteva clipe de lumină. Chiar cred că Rameau posedă un elixir magic. Andrei Șerban

„Indiile Galante” a fost desemnat spectacolul anului la secțiunea Opera, în cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical. De asemenea, regizorul Andrei Șerban a fost premiat pentru concepția artistică a spectacolului.

Regizor secund: Daniela Dima

Scenografia: Marina Drăghici

Scenografie adaptată de Carmencita Brojboiu

Mișcarea scenică: Nicky Woltz și Andrei Șerban

Coregrafia: Blanca Li

Asistent coregrafie: Deborah Torres

Lumini: Andrei Șerban

Asistenți regie: Anca Șerbănuță, Victor Zaharia

Pregătire muzicală: Adina Alupei, Simona Gâdei, Paula Stroe, Laura Turtă, Traian Hudumeac, Sebastian Spătaru

Jean-Philippe Rameau a fost unul dintre cei mai importanți compozitori ai epocii sale, un reputat teoretician, autor al unui celebru tratat de armonie, apărut în anul 1722. Printre realizările sale se numără perfecționarea stilului lui Jean-Baptiste Lully în ceea ce privește opera; de asemenea, a introdus noi dansuri franceze în suită și a contribuit la definirea limbajului tonal.

Opera-balet Les Indes galantes de Jean-Philippe Rameau, libretul de Louis Fuzelier, a avut premiera la Academia Regală de Muzică și Dans, Paris, la 23 august 1735.

Din distribuție fac parte:

PROLOGUE

HÉBÉ- CRISTINA GRIGORAȘ

BELLONE- LUCIAN DOLHĂSCU

L`AMOUR- ANDREEA CHINEZ

LES INCAS DU PÉROU

HUASCAR- JEAN-KRISTOF BOUTON

PHANI- ALICE TODICĂ

DON CARLOS- ADRIAN IONESCU

LE TURC GÉNÉREUX

OSMAN- DANIEL MATEIANU

ÉMILIE- MIHAELA GRĂJDEANU

VALÉRE- ANDREI FERMEȘANU

LES FLEURS

TACMAS- ALEXANDRU SAVIN

ZAÏRE, FATIME –CRISTINA  GRIGORAȘ

LES SAUVAGES

ADARIO- JEAN-KRISTOF BOUTON

DAMON- ALEXANDRU SAVIN

DON ALVAR- VICTOR ZAHARIA

ZIMA- LĂCRĂMIOARA MARIA HRUBARU-ROATĂ

Biletele s-au epuizat, însă se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la preț redus, 10 lei biletul.

 

D’ale Carnavalului

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul D’ale Carnavalului, în regia maestrului Ioan Tugearu, duminică, 26 mai 2013, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Ioan Tugearu este un artist cu un palmares uluitor, răsplătit de două ori cu Premiul Uniunii Interpreților, Coregrafilor și Criticilor Muzicali, fost prim balerin al Operei Naționale din București și fost director al Centrului Național al Dansului, iar din 2003, profesor la Universitatea de Științe și Arte „Gheorghe Cristea” din București. „Montez spectacole de balet de 25 de ani, dar ce se întâmplă acum este o premieră și pentru mine: sunt supus unei presiuni extraordinare, pentru că dansatorii trebuie să și vorbească. Tot ce s-a putut transforma din text, am transformat în mișcare. Ce nu, am păstrat ca text. Colajul muzical va aminti de vremea când în mahalaua Bucureștiului nu era om fără pălărie pe cap, de vremea când răsunau cântecele Mariei Tănase, dar vor fi și fragmente de muzică contemporană”, a dezvăluit regizorul și coregraful Ioan Tugearu.

Din distribuție fac parte:

Nae – SERGIU  COTOROBAI

Mița – ROUA  RĂUȚ

Didina – MONICA  AILIESEI

Candidat –DUMITRU  BUZINCU

Iordache – MARIAN CHIRAZI

Crăcănel –BOGDAN  TULUC

Pampon –ADRIAN  CIAPĂ

Regia și coregrafia – Ioan Tugearu

Scenografia – Marfa Axenti

Libretul  – Liana Tugearu, după piesa omonimă de I.L. Caragiale

Colajul muzical – Ioan Tugearu, Antonel Oprescu

Proiecție video – Antonel Oprescu

Pregătire text – Pușa Darie

Asistenți coregrafie – Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai

Interpretează ansamblul de balet al Operei Naționale Române Iași și elevii Colegiului Național de Artă “Octav Băncilă” Iași, secția Coregrafie.

Prețul unui bilet este de 10 lei (balcon), 20 lei (stal), 40 lei (lojă). Informații la Agenția Operei, tel. 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro

Sunetul muzicii, de Richard Rodgers

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită sâmbătă, 1 iunie 2013, la musicalul Sunetul muzicii, de Richard Rodgers, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Dirijor: Gabriel Bebeșelea

Regia: Mihaela Bogdan (Opera Națională Română Cluj-Napoca)

Scenografia: Valentin Codoiu (Opera Națională Română Cluj-Napoca)

Coregrafia: Edi Stancu și Andra Gheorghe (București)

Asistenți regie: Anca Șerbănuță, Victor Zaharia

Asistent scenografie: Maria Eșanu

Asistent coregrafie: Sergiu Cotorobai

Interpretează soliștii, orchestra, corul și baletul O.N.R.I. Cu participarea corului de copii “Juniorii Operei”, dirijor Raluca Zaharia. (mai mult…)

Gala Premiilor Operelor Naționale

$
0
0

Opera Națională Română Iași anunță cel mai grandios eveniment al scenelor lirice românești – Gala Premiilor Operelor Naționale.
Pentru prima dată în România, capitala Moldovei găzduiește sâmbătă, 8 iunie 2013, de la ora 21.00, în Sala Mare a Teatrului Național “Vasile Alecsandri” Iași - GALA PREMIILOR OPERELOR NAȚIONALE -  un eveniment cultural de excepție ce va fi preluat și transmis în direct de TVR 1, TVR HD și Radio România Cultural.
În cadrul manifestării vor fi acordate premii la 14 categorii de nominalizări precum: cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun dirijor, cel mai bun solist, cea mai bună solistă, cel mai bun solist de balet, cea mai bună solistă de balet, cel mai bun spectacol din creația românească, premiul pentru concepția decorului, premiul pentru concepția costumelor, premiul pentru debut, cel mai bun spectacol pentru copii, cel mai bun coregraf, cel mai bun musical. (mai mult…)

Gala Premiilor Operelor Naționale – Lista câștigătorilor

$
0
0


Pentru prima dată în România, Iașul a găzduit sâmbătă, 8 iunie 2013, o manifestare culturală de excepțieGALA PREMIILOR OPERELOR NAȚIONALE. Aproximativ 200.000 de telespectatori din întreaga lume au urmărit în direct pe TVR1 și TVR Internațional cel mai grandios eveniment al scenelor lirice românești.

În ordinea decernării premiilor câștigătorii sunt:

PREMIUL PENTRU DEBUT

Bogdan Zahariea (Opera Națională Română Timișoara)

CEL MAI BUN COREGRAF

Ioan Tugearu pentru coregrafia spectacolului D’ale Carnavalului (Opera Națională Română Iași)

CEA MAI BUNĂ SOLISTĂ DE BALET

Roua Răuț (Opera Națională Română Iași)

CEL MAI BUN SOLIST DE BALET

Adrian Mihaiu (Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța)

PREMIUL PENTRU CONCEPȚIA COSTUMELOR

Mario de Carlo (Italia) pentru costumele din spectacolul Faust (Opera Națională Română Timișoara)

PREMIUL PENTRU CONCEPȚIA DECORURILOR

Laszlo Sekely (Budapesta) pentru decorul spectacolului Aida (Opera Națională Română Iași)

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN MUSICAL

Scripcarul pe acoperiș de Jerry Bock, regia György Korcsmáros (Opera Națională Română Timișoara)

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL PENTRU COPII

Undeva, în Europa de László Dés, regia László Béres (Opera Maghiară Cluj-Napoca)

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN DIRIJOR

David Crescenzi (Italia) – (Opera Națională Română Timișoara)

PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ SOLISTĂ

Mezzosoprana Iulia Merca (Opera Națională Română Cluj-Napoca)

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SOLIST

Tenorul Cristian Mogoșan (Opera Națională Română Cluj-Napoca )

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN REGIZOR

Andrei Șerban pentru spectacolele  Indiile galante  de Jean-Phillipe Rameau și Troienele după Euripide(Opera Națională Română Iași)

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL DIN CREAȚIA ROMÂNEASCĂ

D’ale Carnavalului, regia și coregrafia Ioan Tugearu (Opera Națională Română Iași)

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL

Indiile galante de Jean-Phillipe Rameau, regia Andrei Șerban (Opera Națională Română Iași)

Premiile de excelență și pentru întreaga activitate s-au acordat conform propunerilor făcute de managerii instituțiilor participante la gală.

Premiul de excelență propus de Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța, i s-a oferit domnului HORAȚIU CHERECHEȘ.

Premiul pentru întreaga activitate propus de Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța, i s-a oferit domnului RADU CIOREI.

Premiul de excelență propus de Gyula Szép, manager al Operei Maghiare din Cluj Napoca, i s-a oferit domnului Sándor Barabás.

Premiul pentru întreaga activitate propus de Gyula Szép, manager al Operei Maghiare din Cluj Napoca, i s-a oferit doamnei MELINDA MARTON.

Premiul de excelență propus de Marius Vlad Budoiu, manager al Operei Naționale Române Cluj- Napoca, i s-a oferit doamnei CARMEN GURBAN.

Premiul pentru întreaga activitate propus de Marius Vlad Budoiu, manager al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, i s-a oferit domnului TITUS PAULIUC.

Premiul de excelență propus de Corneliu Murgu, managerul Operei Naționale Române Timișoara, i s-a oferit domnului OVIDIU ADRIAN RUSU.

Premiul pentru întreaga activitate propus de Corneliu Murgu, managerul Operei Naționale Române Timișoara, i s-a oferit doamnei MARINA EMANDI TIRON.

Opera Națională Română Iași a acordat premiul de excelență doamnei MIOARA CORTEZ și premii pentru întreaga activitate doamnei ADRIANA SEVERIN și domnului CORNELIU SOLOVĂSTRU.

Un premiu de excelență i s-a acordat unui mare artist care a realizat costume pentru mii de interpreți în spectacole de operă, balet, teatru, film și televiziune – DOINA LEVINTZA.

De asemenea, s-au acordat premii speciale ale juriului și un premiu special al galei.

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI

Maria Slătinaru Nistor

Stelian Olariu

Nicolae Herlea

PREMIUL SPECIAL AL GALEI

Ioan Holender

PREMII SPECIALE

Daniel Barbu, Ministrul Culturii

Gheorghe Nichita, Primarul Municipiului Iași

Cristian Adomniței, Președintele Consiliului Judeșean Iași

Gala Premiilor Operelor Naționale a fost inițiată de Opera Națională Română Iași și organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași, cu sprijinul Ministerului Culturii și se dorește a fi un eveniment cu tradiție, prin care activitatea artiștilor de operă să fie recunoscută, apreciată și premiată.

Gala Premiilor Operelor Nationale 2013

[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_375579_584800934874203_1722917204_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_379585_584797331541230_558856231_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_419054_584812541539709_2061000837_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1002423_584811621539801_1020020356_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_419171_584791214875175_975078867_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_421619_584802754874021_321493360_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_532505_584788471542116_640493760_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1002734_584804898207140_1877139152_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1002817_584808371540126_1143412078_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1003105_584799128207717_58092764_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_7465_584797571541206_1243679044_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_580440_584810548206575_366161486_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_580460_584800961540867_52035394_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_5818_584792171541746_400358835_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_5836_584799368207693_1358050429_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_5899_584790001541963_763061505_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_600564_584808771540086_1136983900_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_601917_584806501540313_1348388782_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_601937_584801701540793_1738975219_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_602366_584791761541787_1777079931_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_6324_584812371539726_630762858_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_7068_584791901541773_1614655852_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_7115_584808961540067_604785760_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_5550_584795051541458_465450865_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_5559_584796371541326_1620080070_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_580420_584812474873049_1924385649_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1000057_584793184874978_610092823_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_7241_584806071540356_1684511540_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_7457_584788454875451_194271459_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_7289_584796918207938_1457299049_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1001617_584787888208841_949844008_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1001636_584806844873612_1504435374_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1001827_584789234875373_255433657_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1002072_584796108208019_2059727633_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_184408_584800838207546_1544093188_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_295513_584808938206736_1061336188_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1005885_584802768207353_1053352072_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1005961_584808378206792_1626751774_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_181272_584789544875342_866812716_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1003129_584807574873539_384847191_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1003294_584802608207369_1589482089_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1003646_584796711541292_1283415070_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1003832_584805148207115_35811684_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1003976_584801851540778_155412912_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1004570_584804401540523_121992383_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1005070_584810431539920_1967606108_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1005133_584786898208940_536590818_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1000060_584798218207808_1233327222_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1000162_584798331541130_1494610757_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_1001046_584787418208888_1421542410_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_7265_584799168207713_377484308_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_8632_584787744875522_610143207_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_8753_584788208208809_742880576_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_922742_584794011541562_469484414_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_931325_584808381540125_2094987548_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_934605_584807331540230_1393636719_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_935906_584809444873352_1091460577_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_936417_584806904873606_1511581733_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_941920_584792688208361_55652776_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_942146_584795644874732_1678963777_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_942562_584790014875295_604197261_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_942816_584803508207279_513144036_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_945147_584787041542259_990625478_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_946498_584806074873689_1418949570_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_947063_584811494873147_1659285690_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_954703_584804301540533_37106292_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_969081_584805248207105_1003387898_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_969457_584789258208704_1132569488_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_969660_584797241541239_1715619991_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_970225_584791174875179_755094381_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_971235_584794591541504_1066529692_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_971614_584804431540520_915835609_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_971987_584795848208045_10675460_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_971993_584803494873947_341670583_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_972274_584809598206670_1792314510_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_972283_584786581542305_1927347460_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_988543_584790931541870_1727331779_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_988920_584789991541964_1418142422_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_992867_584811578206472_54945662_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_992963_584801664874130_76318769_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_993517_584788931542070_662132126_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_995684_584805551540408_656814700_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_998271_584792668208363_146983263_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_998396_584795354874761_319364371_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_998766_584812851539678_996011107_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_999387_584810658206564_819224654_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_999399_584809534873343_5412799_n.jpg]
[img src=http://www.operaiasi.ro/wp-content/flagallery/gpon-2013/thumbs/thumbs_999402_584798174874479_145714227_n.jpg]

 


La multi ani maestrului Andrei Șerban!

$
0
0

Cu aleasă  recunoștință, Opera Națională Română Iași îi urează maestrului Andrei Șerban LA MULTI ANI! Miile de spectatori care au venit la Iași pentru a viziona capodoperele regizate de Domnia Sa, Indiile galante de Jean-Philippe Rameau și Troienele după Euripide, se înclină in fața harului unuia dintre cei mai proemintenți regizori de teatru și operă români din toate timpurile, cu o carieră mondială extraordinară.

 Les Indes galantes de Jean-Philippe Rameau, spectacol montat pentru prima dată în România de renumitul regizor, a fost desemnat spectacolul anului la secțiunea Operă, în cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical din noiembrie 2012. Tot atunci, Andrei Șerban a fost premiat și pentru concepția artistică a operei.

După 22 de ani, maestrul a refăcut la Iași un spectacol grandios, oferind o șansă unică de a lua parte la drama care a marcat istoria unei civilizații. Andrei Șerban a montat prima dată „Troienele” în urmă cu aproape 40 de ani pe scena Teatrului La „MaMa” din New York, iar în 1990 a realizat spectacolul și în țară, la Teatrul Național București.

Anul acesta, în cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale, ediția I, Andrei Șerban a câștigat premiul pentru cea mai bună regie a spectacolelor Troienele după Euripide  și Indiile galante de Jean-Philippe Rameau, acesta din urmă fiind desemnat și cel mai bun spectacol de operă din stagiunea 2012-2013.

Astfel, Opera Națională Română Iași îi urează maestrului Andrei Șerban putere de muncă  și inspirație în viitoarele proiecte, așteptând cu drag revenires  sa în capitala Moldovei.

Gala extraordinară de Operă

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la Gala extraordinară de Operă pentru închiderea stagiunii 2012 – 2013, duminică, 30 iunie 2013, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Dirijor Gabriel Bebeșelea

Vor concerta laureații GALEI PREMIILOR OPERELOR NAȚIONALE: mezzosoprana Iulia Merca (Opera Națională Română Cluj-Napoca) – cea mai bună solistă din România în 2013, tenorul Cristian Mogoșan (Opera Națională Română Cluj-Napoca) – cel mai bun solist din România în 2013, tenorul Bogdan Zahariea (Opera Națională Română Timișoara)– cel mai bun debut din România în 2013.

Cu participarea extraordinară a celebrei soprane ANITA HARTIG.

De asemenea, vor interpreta soliștii Operei ieșene: soprana Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată (nominalizată pentru cea mai bună solistă din România în 2013), soprana Ana Maria Donose (nominalizată pentru cel mai bun debut din România în 2013), baritonul Jean Kristoff Bouton (nominalizat pentru cel mai bun solist din România în 2013).

Dirijor Cor Manuel Giugula

Interpretează Orchestra și Corul Operei Naționale Române Iași

1.    Richard Wagner – Meistersinger von Nürnberg – Uvertura

 2.    Carl Orff – Carmina Burana – O fortuna

 3. Charles Gounod – Faust – Valsul  Margueritei 

                  Interpretează ANITA HARTIG

4. Giacomo Puccini -  Tosca – E lucevan le stelle

            Interpretează BOGDAN ZAHARIEA

5. Fracensco Cilea – Adriana Lecouvreur Acerba volutta

               Interpretează IULIA MERCA

6. P.I.Ceaikovski – Evgheny Oneghin – Kuda, Kuda

            Interpretează CRISTIAN MOGOȘAN

7. Giuseppe Verdi – La Traviata – Aria Violettei Valery Act I

       Interpretează ANA MARIA DONOSE

8. Gioacchino Rossini – Bărbierul din Sevilla Cavatina lui  Figaro

            Interpretează JEAN KRISTOF BOUTON

9. Leonard Bernstein – Candide – Glitter and Be Gay

     Interpretează LĂCRĂMIOARA MARIA HRUBARU-ROATĂ

10. Giuseppe Verdi – La forza del destino – Uvertura

11. Giuseppe Verdi – Il Trovatore – Corul țiganilor

12. Franz  Lehar, – Giuditta – Meine Lippen

                  Interpretează ANITA HARTIG

13. Pablo Sorozabal – La Tabernera del Puerto – No puede ser

              Interpretează CRISTIAN MOGOȘAN

14. Georges Bizet – Carmen – Chanson Bohème

               Interpretează IULIA MERCA

15. Giacomo Puccini – Turandot – Nessun Dorma ( și cor)

             Interpretează BOGDAN ZAHARIEA

16. Franz  Lehar, Văduva veselă duetul Hanna-Danilo Act III

         Interpretează ANITA HARTIG și CRISTIAN MOGOȘAN

Biletele s-au pus în vânzare la Agenșia Operei (0332.888.448) la prețurile de 30 lei (stal), 20 lei (balcon) și 50 lei (loja).

Despre Anita Hartig

Anita Hartig s-a născut în Bistrița, România.

După terminarea Liceului de Muzică, a absolvit, în 2006, Academia de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca, secția Canto (Prof. A. Rusu). În prezent, își continuă studiile de canto cu faimoasa soprană Ileana Cotrubaș.

A câștigat numeroase competiții naționale și internaționale („Hariclea Darclée” – Brăila 2005, „Ionel Perlea” – 2008, Concursul Internațional de Canto al Operei Naționale București 2009).

Anita Hartig și-a făcut debutul pe scenă cu rolul Mimi din opera  Boema de G. Puccini, în Cluj-Napoca, în anul 2006.

Din 2003, a susținut numeroase concerte vocal-simfonice cu mai multe orchestre filarmonice din România (Bach, Haydn, Brahms, etc.).

A fost oaspete permanent al Operei Naționale Române din Cluj Napoca dar și al Operei Maghiare din același oraș („Boema”) și al Operei Naționale Române din București („Cosi fan tutte”, „Boema” – noiembrie 2008).

Începând cu stagiunea 2009-2010, este membră a Operei de Stat din Viena, unde poate fi văzută în roluri ca Zerlina din opera Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, Mimi și Musetta din Boema de Giacomo Puccini, Pamina din Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart, Despina din Cosi fan tutte de Wolfgang Amadeus Mozart, Micaela din Carmen de Georges Bizet și Susanna din Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart (rol jucat de asemenea în Japonia în 2012).

În decembrie 2010, artista a debutat la La Monnaie, în Bruxelles cu rolul Mimi din Boema de Giacomo Puccini și a jucat același rol în 2012 la Welsh National Opera din Cardiff, la Festivalul Beiteddine, la Teatro alla Scala Milano, și în 2013 la Opera de Stat din Hamburg și la ROH Covent Garden.

Angajamentele sale viitoare includ:

Mimi din Boema de Giacomo Puccini (Deutsche Oper Berlin – 2013, Metropolitan Opera New York – 2014, Opera de Stat Bavareză din München – 2014, Opera Națională din Paris-Bastille 2014)

Micaela din opera Carmen de Georges Bizet (Opera de Stat din Viena– 2013, Metropolitan Opera New York – 2014)

Susanna din Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart (Opera de Stat din Viena – 2014, ROH Covent Garden – 2015, Metropolitan Opera New York – 2016),

Liu din Turandot de Giacomo Puccini (Opera de Stat Bavareză din Munchen – 2014, Opera de Stat din Viena 2016)

Pamina din Flautul Fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart (Opera de Stat din Viena – 2013)

Violetta din La Traviata de Giuseppe Verdi și Giulietta din Capuleti e I Montecchi (Opera din Zürich – 2015)

Marguerite din  Faust de Charles Gounod (Théâtre du Capitole de Toulouse – 2016).

D’ale Carnavalului in Festivalul Muzicii Românești

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul de teatru dans D’ale carnavalului, marți, 22 octombrie 2013, de la ora 18.30, la Teatru la Cub. Regia și coregrafia sunt semnate de maestrul Ioan Tugearu.
„Montez spectacole de balet de 25 de ani, dar ce se intâmplă acum este o premiera și pentru mine: sunt supus unei presiuni extraordinare, pentru că dansatorii trebuie să și vorbească. Tot ce s-a putut transforma din text, am transformat în mișcare. Ce nu, am păstrat ca text. Colajul muzical va aminti de vremea când în mahalaua Bucureștiului nu era om fără pălărie pe cap, de pe vremea când rasunau cantecele Mariei Tanase, dar vor fi si fragmente de muzica contemporana În cadrul unui an atât de bogat în creații teatrale și literare, care au dat din nou viață operei lui Caragiale sau au comentat-o din nenumerate unghiuri de vedere, personajele ieșene care au ieșit, cu ajutorul dansului, din paginile piesei D’ale Carnavalului, sper să se poată regăsi și recunoaște ca parte a aceste lumi eterne și totuși mereu actuală.”, a dezvaluit regizorul si coregraful Ioan Tugearu.
Un artist cu un palmares impresionant, fiind rasplatit de doua ori cu Premiul Uniunii Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali, Ioan Tugearu a fost prim balerin al Operei Nationale din Bucuresti si director al Centrului National al Dansului, iar din 2003 este profesor la Universitatea de Stiinte si Arte „Gheorghe Cristea” din Bucuresti.

Alaturi de balerinii Operei, vor evolua pe scena si elevi de la Colegiul de Arta „Octav Bancila”, sectia Coregrafie. Rolurile principale vor fi interpretate de:
Nae – Sergiu Cotorobai
Mița – Roua Răuț
Didina – Pamela Tănase
Candidat – Dumitru Buzincu
Iordache – Marian Chirazi
Crăcănel – Bogdan Elisei Tuluc
Pampon – Adrian Ciapă
Ipistatul – Alexandru Sebeși
Chelner – Gheorghe Iftinca
Costumele și decorul au fost realizate de Marfa Axenti (laureată UNITER).

Anul acesta, la prima ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, „D‘ale Carnavalului” a fost desemnat cel mai bun spectacol din creația românească, iar maestrul Ioan Tugearu a obținut premiul pentru cel mai bun coregraf din stagiunea 2012 – 2013.
Spectacolul face parte din Festivalul Muzicii Românesti, ediția a XVII-a, și se va desfășura în perioada 21 – 27 octombrie 2013.

Organizatori:
Filarmonica de Stat “Moldova” Iași
Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), cu sprijinul Consiliului Județean Iași și al Primăriei Municipiului Iași și se desfășoară în parteneriat cu Opera Națională Română Iași, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Colegiul de Artă „O. Băncilă” și Casa de Cultură a Studenților. Evenimentul continuă astfel profilul seriei noi a Festivalul Muzicii Românești (începută în 2007), prin creionarea unui spațiu al interferențelor stilistice – compoziții muzicale din diverse epoci, stiluri (muzică academică, jazz, muzică tradițională ș.a.) – în asociere cu dezbaterea teoretică.

Spectacol aniversar TOSCA – 57 de ani de la înființarea Operei ieșene

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul aniversar Tosca, opera în trei acte de Giacomo Puccini, în interpretarea extraordinară a soliștilor, corului, orchestrei, baletului și corului de copii a O.N.R.I, duminică, 3 noiembrie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național. Invitat special – dirijorul József Horváth (Opera Națională Română Cluj-Napoca). Dirijor Juniorii Operei – Raluca Zaharia.

Regia îi aparține lui Ognian Draganoff (Bulgaria). Decor – Boris Stoynov (Bulgaria). Costume – Tzvetanka Petkova Stoynov (Bulgaria)

Evenimentul de gală va marca 57 de ani de la înființarea Operei ieșene.

József Horváth este un dirijor complex ce abordează o variată paletă stilistică, ce valorifică lucrări din repertoriul universal și românesc. (mai mult…)

FEERIA MUZICII Concert în premieră în România

$
0
0

***********************************************************
Agenția EvArt anunță că din cauza unei indisponibilități vocale, soprana Irina Iordăchescu nu va putea continua turneul național de concerte.
În consecință, miercuri 13 noiembrie 2013, de la ora 18.30, basul rus Denis Sedov va susține integral programul concertului ce va fi prezentat pe scena Operei Naționale Române din Iași. O oră de muzică în care publicul va asculta cele mai îndrăgite arii de operă, operetă și musical din repertoriul de bas.
Basul rus Denis Sedov revine cu această ocazie în România, după ce în luna aprilie a acestui an a participat în cadrul altui proiect artistic al Agenției EvArt – turneul Corului Catedralei Sf. Isaac din Sankt Petersburg, desfășurat la Iași, Timișoara și Brăila. (mai mult…)

Viewing all 489 articles
Browse latest View live