Quantcast
Channel:
Viewing all 489 articles
Browse latest View live

Spectacolele lunii Ianuarie 2017 – Biletele pentru spectacolele lunii Ianuarie vor fi puse în vânzare Marţi 3 Ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, atât online cât şi la Casa de Bilete din Foaier. Vă aşteptăm cu drag!

$
0
0

Biletele pentru spectacolele lunii Ianuarie vor fi puse în vânzare Marţi 3 Ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, atât online cât şi la Casa de Bilete din Foaier. Vă aşteptăm cu drag!


TRANSMISIUNE LIVE – Concert de Craciun!

$
0
0

Mos Craciun s-a gandit si la spectatorii de acasa! L-a convocat pe renul Rudolf in sedinta extraordinara, cu echipamentele de filmat, pentru a le darui oamenilor o transmisiune live!

Link:

LILIACUL- Johann Strauss

$
0
0
Opera Naţională Română Iaşi, vă invită la sfârşit de an să savuraţi în zilele de 27 şi 29 Decembrie 2016, spectacolul „Liliacul” – JOHANN STRAUSS! Dirijor, maestrul Tiberiu Soare!

Liliacul – libretul de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela Le Reveillon de Henri Melhac și Ludovic Halévy, a avut premiera la Viena, la Theater an der Wien, la data de 5 aprilie 1874.

În România, prima reprezentație a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul Național din București, sub conducerea artistică a lui George Stephănescu. De atunci opereta a fost pusă în scenă de principalele companii artistice din România.

În creația lui Strauss, opereta Liliacul se situează și astăzi printre cele mai valoroase lucrări aparținând acestui gen. Succesul de care s-a bucurat de-a lungul vremii s-a datorat în primul rând muzicii inspirate și pline de prospețime. Opereta clasică a celui mai popular și iubit compozitor al Vienei anilor 1874 reușește în același timp să dezvăluie și să sublinieze intriga unei farse ingenios ticluite și pline de haz. La Iași, Liliacul s-a jucat prima dată în anul 1963, în regia lui Jean Rînzescu.

DISTRIBUTIA:

Rosalinde — NARCISA BRUMAR (27 Decembrie), NICOLETA MAIER(29 Decembrie)

Gabriel von Eisenstein — MARIAN POP (Germania)

Prinţul Orlovsky — MARIA MACSIM NICOARĂ

Adela — LĂCRĂMIOARA HRUBARU ROATĂ

Dr. Falke — ADRIAN MĂRCAN – (Opera Braşov)

Dr.Blind — TUDOR FLORENŢA

Ida — ANGELICA MECU SOLOMON – (debut)

Frosch — IULIAN SANDU – (Opera Naţională Română Cluj-Napoca)

Ivan — VICTOR ZAHARIA

Alfred — MARIUS BUDOIU – (Opera Naţională Română Cluj-Napoca)

Frank — PETRE BURCĂ – (Opera Naţională Română Cluj-Napoca )

Barbierul din Sevilla – G.Rossini

$
0
0

 

 

 

 

Opera Naţională Română Iaşi vă invită Vineri 6 Ianuarie 2017, la primul spectacol al anului 2017, „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, în regia lui Matteo Mazzoni.

Regizorul italian Matteo Mazzoni a apreciat că spectacolul Bărbierul din Sevilla pregătit pentru publicul ieșean este unul modern, pe care Opera îl va putea exporta cu succes în întreaga Europă. „De la epoca lui Rossini vom ajunge la ceea ce se întâmplă în casele oamenilor în prezent. Cu această traversare în timp, vom reuși să transmitem ceea ce a dorit Rossini să exprime prin muzica sa” a explicat regizorul Matteo Mazzoni.
Bărbierul din Sevilla este o operă bufă în trei acte scrisă de Gioachino Rossini în 1816, a cărei acțiune se petrece în Spania la jumătatea secolului al XVIII-lea. Libretul lui Cesare Sterbini are la bază piesa omonimă a lui Beaumarchais (1732 – 1799), care preia subiectul unei farse populare (Finta Pazza), transformându-l într-o capodoperă a comediei franceze. Operă scrisă în doar trei săptămâni, Bărbierul din Sevilla de G. Rossini este una dintre cele mai celebre creații ale teatrului liric. Premiera a avut loc la data de 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma.

Biletele sunt puse în vânzare în sistemul on-line operaiasi.ro/ticketsys-event/gala-de-anul-nou/, si  la casieria din foaierul Operei NaționaleRomane Iasi,  începând de marți,3 Ianuarie 2017, ora 10.00.

Accesul copiilor cu varsta sub 7 ani este strict INTERZIS!

Va multumim pentru intelegere!

www.facebook.com/operaiasi

 

GALA PENTRU ANUL NOU-2017

$
0
0

Opera Naţională Română Iaşi vă invită Duminică 8 Ianuarie 2017,incepand , să celebrăm împreună intrarea în Noul An 2017!
Invitata specială va fi Paula Seling, alături de Orchestra, Corul şi soliştii O.N.R.I !

Biletele sunt puse în vânzare în sistemul on-line operaiasi.ro/ticketsys-event/gala-de-anul-nou/, si  la casieria din foaierul Operei NaționaleRomane Iasi,  începând de marți,3 Ianuarie 2017, ora 10.00.

www.facebook.com/operaiasi

LA MULTI ANI!

TRANSMISIUNE LIVE „CONCERT DE ANUL NOU”!

$
0
0

Moşul nu a apucat să plece din cauza nămeţilor, aşa că s-a gândit să mai facă un cadou: transmisiunea live a Concertului de Anul Nou al Operei Naţionale Române Iaşi,de la ora 18.30! Invitată specială a serii este Paula Seling!

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să daţi un like paginii noastre www.facebook.com/operaiasi !

 

Transmisiunea live poate fi urmarita AICI !

 

La mulţi ani prietenilor Operei Naţionale Române Iaşi!

 

 

Opera in Recital

$
0
0

 Opera Naţională Română Iaşi vă invită vineri 13 Ianuarie  ora 18.30 la Aula BCU la …..Opera în recital !

Distributia :

  1. Angelica Mecu Solomon
  2. Manuela Ipate
  3. Edith Adetu
  4. Sorana Nastasiu
  5. Ovidiu Manolache
  6. Silviu Stratulat
  7. Gheorghe Șapca
  8. Petru Pavel

 

 

La pian – Adina Alupei

Mădălina Pancu

 

 


Don Giovanni – W.A. Mozart

$
0
0

Piesa care a lansat mitul lui Don Juan (Don Giovanni) este Seducătorul din Sevilla și oaspetele de piatră, al lui Tirso de Molina, publicată în 1630 la Barcelona. Personajul Don Juan l-a atras pe Mozart, care a transpus mitul într-o operă memorabilă, pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Spectacolul oferit de Opera ieșeană este, de asemenea, în limba italiană. Premiera absolută cu Don Giovanni a avut loc în anul 1787, la National Theater din Praga, sub bagheta marelui Mozart. La Viena, opera a fost jucată în 1788. Caracterul romantic al acestei opere se desprinde și din mesajul pe care îl transmite compozitorul: din cinicul și decadentul Don Giovanni, Wolfgang Amadeus Mozart face un erou autentic, modern, capabil să-și dea viața pentru principiile sale.

Va asteptam Duminica 22 Ianuarie, ora 18.30!

Spectacolul este nerecomandat minorilor sub 16 ani.

 

DIRIJOR: MARCELLO MOTTADELLI

REGIA: BEATRICE RANCEA

 

Don Giovanni – JEAN KRISTOF BOUTON

Leporello – DANIEL PASCARIU

Donna Anna – SIMONA  TITIEANU

Donna Elvira – NICOLETA MAIER – (Teatrul Muzical ,,Nae Leonard” Galaţi)

Don Ottavio – TIBERIU SIMU

Zerlina – FLORENTINA ONICA

Masetto – IULIAN SANDU

Commendatore – HORIA SANDU – (Opera Naţională București)

Accesul la acest eveniment, accesul persoanelor cu varsta sub 14 ani, este interzis !

 

Don Quijote

$
0
0

Don Quijote este un balet în patru acte și opt scene , la baza episoadelor fiind celebrul roman „Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes . Acesta a fost inițial in coregrafia lui Marius Petipa pe muzica lui Ludwig Minkus și a avut premiera la Teatrului Bolshoi Imperial de la Moscova , Rusia, pe 26 decembrie 1869. Prima producţie integrală pentru o companie din Vest a fost pusă în scenă de dansatorul, coregraful, regizorul şi pedagogul polonez Witold Borkowski, în 1962, la Ballet Rambert (cea mai veche companie de dans britanică, “Rambert Dance Company” a fost înfiinţată în 1926 de poloneza Marie Rambert). Producţii notabile în afara Rusiei, pe muzica lui L. Minkus, au fost cele puse în scenă de celebrii Nureyev pentru Opera de Stat din Viena (1966) şi de Baryshnikov pentru Teatrul de Balet American (1978), care în mare parte au urmat versiuni tradiţionale interpretate în Rusia. George Balanchine (dansator și coregraf rus, unul dintre cei mai importanți coregrafi ai secolului XX, n. 22 Ianuarie, 1904, St. Petersburg, Rusia; d. 30 Aprilie, 1983 New York, US) a produs Don Quijote, în 1965, pe partitura muzicală a lui Nicolas Nabokov, bazată pe o suită orchestrală scrisă anterior. Aceasta a fost prima punere în scenă pentru baletul American. Departe de umorul debordant al versiunilor bazate pe coregrafia lui Petipa, Balanchine a ales să scoată în evidenţă serioasa şi grava disociere, izolare de societate a lui Don Quijote. Asadar, va invitam Miercuri 18.01, incepand cu ora 18.30, la spectacol!

SPECTACOLELE LUNII FEBRUARIE!

$
0
0

Miercuri 25 Ianuarie 2017, se pun în vânzare biletele pentru spectacolele lunii Februarie! Biletele se pot achiziţiona atât online pe site-ul www.operaiasi.ro/evenimente, cât şi la Casa de Bilete din foaier, începând cu ora 10.00.Va aşteptăm cu drag!

Elixirul Dragostei- G.Donizetti

$
0
0

Opera Nationala Romana Iasi va invita Miercuri 1 Februarie 2017 ora 18.30  la spectacolul „Elixirul Dragostei”. Invitatul special este tenorul Pablo Karaman ( Italia), conducerea muzicala fiind asigurata de Ciprian Teodorascu. Va asteptam cu drag!

Tenorul Pablo Karaman in spectacolul „Elixirul Dragostei” de Gaetano Donizetti

$
0
0

De origine argentiniano–italiană, tenorul Pablo Karaman, a studiat Compoziție și Dirijat Orchestră la Universitatea din Cordoba (Argentina), perfecționându-și apoi tehnica vocală alături de Bill Schuman în New York.
Karaman a interpretat roluri importante precum Ducele de Mantua din opera Rigoletto, Edgardo din Lucia di Lammermoor, Percy din Anna Bolena, Alfredo din Traviata, Pinkerton din Madama Butterfly, Rodolfo din Boema, Nemorino din Elixirul dragostei, Tamino din Flautul fermecat, Don Ottavio din Don Giovanni.
La Teatrul Verdi din Trieste, a interpretat rolul Malatestino dell’Occhio din opera Francesca da Rimini, iar alături de Orchestra Radio din Franța a interpretat aria Contelui de Neipperg din opera Madame Sans-Gêne de Umberto Giordano la Festivalul Montpellier (Franța).
De-a lungul carierei a urcat pe scene de renume precum Teatrul Municipal din Sao Paulo (Brazilia), Teatrul Verdi din Salerno (Italia), Teatrul Verdi din Pisa (Italia), Teatrul Social din Rovigo (Italia), Teatrul Bamberg (Germania), Festivalul Mozart din Pravets (Bulgaria), Teatrul Comunal Luciano Pavarotti din Modena (Italia), Teatrul Național din Skopje (Macedonia) sau Teatrul Massimo Bellini din Catania (Italia).
A colaborat cu dirijori precum Leonard Slatkin, Stefan Anton Reck, Fabrizio Maria Carminati sau Daniel Oren și cu regizori importanți cum ar fi Giancarlo del Monaco, Marco Gandini, Gabriele Lavia, Marco Carniti, Pier Francesco Maestrini, Lev Pugliese, Francesco Esposito, Federico Bertolani.
Pe Pablo Karaman il puteti vedea in spectacolul „Elixirul Dragostei” de Gaetano Donizetti, Miercuri 01 februarie, de la ora 18.30! Va asteptam cu drag!!

 

„Sunetul muzicii”– musical de Richard Rodgers

$
0
0

Vineri 10 Februarie 2017, la Opera Nationala Romana Iasi, va avea loc spectacolul musical „Sunetul Muzicii”, incepand cu ora 18.30!

Interpretează soliștii, orchestra, corul și baletul O.N.R.I. Cu participarea corului de copii “Juniorii Operei”, dirijor Raluca Zaharia.
Un reper clasic al genului, musical-ul Sunetul Muzicii aduce la rampă nu doar o lume plină de energie și ritm, ci și o adevărată lecție de viață pentru toate vârstele – o lecție despre credință, inocență și loialitate. Dar până chiar și acest univers paradisiac devine victimă a corupției, a situațiilor politice și a setei de putere. Însă forța reală stă în valoarea caracterelor integre și nu în ultimul rând în magia muzicii. Mă bucură nespus de mult să lucrez cu o echipă atât de dedicată și alături de care am bucuria de a descoperi încă o dată altfel, deznodământul unei povești atât de cunoscute. (Mihaela Bogdan – regizor)

Musicalul Sunetul muzicii se joacă la Opera Națională Română Iași în limba română, traducerea cântecelor fiind adaptată de Adrian Ionescu (solist ONRI). Producția Broadway din 1959, cu Mary Martin si Theodore Bikel în rolurile principale, s-a bucurat de un succes neașteptat. Musicalul Sunetul Muzicii s-a jucat de atunci peste tot în lume, iar în 1965 a fost transpus și pe peliculă, de regizorul Robert Wise. Filmul, în care au jucat Julie Andrews și Christopher Plummer, a câștigat cinci premii Oscar precum și două Globuri de Aur.


Dirijor: MIRCEA HOLIARTOC – (Teatrul Muzical ,,Nae Leonard” Galaţi)

Maria Rainer
Maria Macsim Nicoară

Căpitanul Georg Von Trapp
Iulian Sandu – (Opera Națională Română Cluj-Napoca)

Maica Stareţă
Elena Roșca

Max Detweiler
George Cojocariu

Elsa Schraeder
Irina Scafaru

Rolf Gruber
Alexandru Savin

Sora Bertha
Gabriela Râmbu

Sora Sophia
Mihaela Grăjdeanu

Sora Margaretta
Brândușa Moțoc

Franz
Tudor Florenţa

Frau Schmidt
Silvia Aboaice

Herr Zeller
Eduard Sveatchevici

Frau Zeller
Cristina Talmaciu (Gireadă)

Baronul Elberfeld
Cătălin Berea

Baroneasa Elberfeld
Tatiana Purcaru

Preot
Victor Zaharia

Liesl von Trapp
Maria Rădeanu – (debut)

Friedrich von Trapp
Theodor Giurcanu

Louisa von Trapp
Andreea Teodora Nicolau-Ciobanu – (debut)

Kurt von Trapp
Matei Paul Răileanu – (debut)

Brigitta von Trapp
Diana Alecsia Simionescu – (Debut)

Marta von Trapp
Carina Maria Colț – (debut)

Gretl von Trapp
Maria Daria Tanasă – (debut)

TROIENELE – dupa Euripide in regia Maestrului Andrei Serban

$
0
0

Opera Națională Română Iași vă invită sâmbătă, 11 Februarie 2017,începând cu ora 18.30, la spectacolul “Troienele”, după Euripide, în regia lui Andrei Șerban.
Andrei Șerban a montat prima dată “Troienele” în urmă cu aproape 40 de ani pe scena Teatrului La MaMa din New York, iar în 1990 a realizat spectacolul și în țară, la Teatrul Național București.
“Până acum, am făcut Troienele numai cu actori de teatru, cu toate că e o opera cântată în întregime, nu e niciun cuvânt vorbit ca la teatru, muzica fiind compusă de Liz Swados” a explicat Andrei Șerban, spectacolul de la Opera ieșeană jucându-se pentru prima dată cu soliști și membri ai corului, orchestrei și baletului, tineri actori, dar și copii din corul Juniorii Operei. Costumele sunt creațiile Doinei Levintza.
După 22 de ani, maestrul a refăcut la Iași un spectacol grandios, o șansă unică de a lua parte la drama care a marcat istoria unei civilizații.
IMPORTANT !!
La acest spectacol, aceesul persoanelor sub 16 ani este interzis!


Beatrice Rancea in spectacolul „BAL”- regia Yvette Bozsik

$
0
0

Duminică, 12 Februarie 2017,  incepand cu ora 18.30, Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul de teatru – dans „BAL”.
Regie și coregrafie: Yvette Bozsik (Budapesta, Ungaria)
În rolul principal: Beatrice Rancea
Interpretează Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Iași
Durata:  1 oră și 45 minute
Producția este realizată în regia și coregrafia lui Yvette Bozsik (Ungaria), artist ce a câștigat o reputație solidă ca dansator după absolvirea Academiei de Balet din Budapesta. Este fondator al Companiei de Dans Yvette Bozsik din cadrul Teatrului Katona Joszef; a devenit membru fondator al Collective of Natural Disasters, un grup de teatru – dans de avangardă. Producțiile proprii – peste 30 de spectacole de autor – , colaborările, turneele în Europa și SUA și festivalurile – Edinburgh, Hong-Kong, Moscova, Copenhaga, i-au adus recunoașterea internațională.
Bal este o călătorie dansantă și muzicală în anii ‘70.
Spectacolul este conceput în două părți, contrastul dintre acestea fiind puternic evidențiat: prima parte se petrece într-un local, iar a doua pe o plajă, în firescul naturii. Atmosfera părții a doua este mult mai poetică: cei care, mai înainte, s-au afirmat printr-un dans plin de culoare își prezintă acum propria lor soartă, singurătatea și diferitele momente unice din viață. Materialul sonor ne oferă piese aparținând celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz până la canzonette, de la muzica clasică până la muzica modernă, într-un amalgam de stiluri și atitudini.
Ideea spectacolului  s-a născut în baza filmului meu preferat: Ettore Scola – „Balul”, care constituie mărturia fără text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor și relațiilor umane, precum și a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentrează asupra istoriei, ci asupra personajelor care își caută fericirea valsând solitar, spune Yvette Bozsik despre Bal.
Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tango-urile ne povestesc în stilul „Bozsik” despre dorințe și vise nerealizate, despre singurătate și iubire, despre alienare, interiorizare și căutare de sine.

www.facebook.com/operaiasi

ANUNT AUDITIE „RIGOLETTO”

$
0
0

A N U N Ț

 

Opera Națională Română Iași organizează în data de 16.02.2017, ora 11.00 (Sala Radu Botez) audiție în vederea stabilirii distribuției premierei spectacolului Rigoletto, pentru rolurile:

  • GILDA
  • DUCA DI MANTOVA
  • SPARAFUCILE

Artiștii interesați să participe la această audiție, se pot înscrie la secretariatul instituției sau pe email office@operaiasi.ro până la data de 15.02.2017.

 

TRAVIATA – de Giuseppe Verdi, regia Beatrice Rancea

$
0
0

DIRIJOR: MARCELLO MOTTADELLI
REGIA: BEATRICE RANCEA
COSTUME ŞI DECOR: DOINA LEVINTZA

Violetta Valery – Lăcrămioara Hrubaru Roată
Alfredo Germont – Florin Guzgă
Giorgio Germont – Adrian Mărcan – (Opera Braşov)
Flora Bervoix – Maria Macsim Nicoară
Baronul Douphol – Alexandru Ivanov
Dr.Grenvil – Victor Zaharia
Annina – Marinela Nicola
Gaston – Andrei Apreotesei
Marchizul d`Obigny –Daniel Mateianu
Giuseppe – Alexandru Savin
Comisionarul, Grădinarul – Ionuţ Todică
Fata lui Giorgio Germont – Larisa Lăcătușu
Accesul copiilor sub 7 ani este strict interzis!

Spectacolele lunii MARTIE

$
0
0

Luni 20 februarie 2017, se pun în vânzare biletele pentru spectacolele lunii Martie. Vă aşteptăm la Casa de bilete din foaier, şi online pe site-ul www.operaiasi.ro/evenimente începand cu ora 10.00!

 

OPERA IN RECITAL

$
0
0

PROGRAM:

1. Giuseppe Verdi – Traviata – Arie Alfredo (Lunge da lei)

Solist: Ovidiu Manolache
Acompaniază: Adina Alupei

2. Georges Bizet – Carmen – Arie Micaela (Je dis que rien ne m`épouvante)
Solistă: Edith Adetu
Acompaniază: Adina Alupei

3. Gioachino Rossini – Bărbierul din Sevilla – Arie Rosina (Una voce poco fa)

Solistă: Mihaela Grăjdeanu
Acompaniază: Adina Alupei

4. Wolfgang Amadeus Mozart – Flautul fermecat – Arie Tamino (Dies Bildnis)

Solist: Petru Pavel
Acompaniază: Mădălina Pancu

5. Giuseppe Verdi – Verceniile siciliene – Bolero-ul Elenei

Solist: Cristina Simionescu
Acompaniază: Adina Alupei

6. Giacomo Puccini – Turandot – Arie Liu (Signore, ascolta)
Solistă: Edith Adetu
Acompaniază: Adina Alupei

7. Giuseppe Verdi – Trubadurul – Duet Leonora – Contele de Luna – act.III

Soliști: Simona Titieanu
George Cojocariu
Acompaniază: Adina Alupei

8. Wolfgang Amadeus Mozart – Cosi fan tutte – Arie Ferrando (Un`aura amoroso)

Solist: Silviu Stratulat
Acompaniază: Mădălina Pancu

9. Alfredo Catalani – La Wally – Ebben! Ne andro lontana
Solistă: Cristina Simionescu
Acompaniază: Adina Alupei

10. Ernesto de Curtis – Tu ca nun chiagne (Canzonetta)
Solist: Ovidiu Manolache
Acompaniază: Adina Alupei

11. Giacomo Puccini – Madama Butterfly – Arie Cio-Cio-San (Un bel di, vedremo)

Solistă: Mihaela Grăjdeanu
Acompaniază: Adina Alupei

12. Wolfgang Amadeus Mozart – Don Giovanni – Arie Don Ottavio (Il mio tesoro…)

Solist: Silviu Stratulat
Acompaniază: Mădălina Pancu

13. Rodolfo Falvo – Dicitencelo vuje (Canzonetta)

Solist: Petru Pavel
Acompaniază: Mădălina Pancu

14. Susan LaBarr – Hope is the thing with feathers – (versuri Emily Dickinson)

Interpretează: Corul de copii Juniorii Operei
Dirijor: Raluca Zaharia
Acompaniază: Mădălina Pancu

15. Nancy Hill Cobb – A Midsummer Night`s Dream , Act. II, Scena 2 – Titania`s Lullaby
– (versuri Wiliam Shakespeare)

Interpretează: Corul de copii Juniorii Operei
Dirijor: Raluca Zaharia

Acompaniază: Mădălina Pancu

Biletele sunt disponibile la Casa de bilete din foaier si online – www.operaiasi.ro/evenimente

 

Viewing all 489 articles
Browse latest View live